Dulce de leche
karamel sladoled od lucume

Dulce de leche

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
  • 6 h 10 min
  • Easy

Sastojci

Kratki opis

Od prirodnih i poznatih sastojaka lako možete napraviti sladoled bez mliječnih proizvoda i jaja. U ovom slučaju je najvažnija lukuma zbog arome i okusa. Kao bazu možete koristiti ostale sastojke i staviti dodatke za aromu po želji.

Lukuma /lucuma/ je prirodni i veoma ukusan zaslađivač karamelaste arome. Potiče iz Perua a nazivaju je Zlatom Inka zbog iznimne hranjive vrijednosti.

Lukuma je niskog glikemijskog indeksa stoga je pogodna za dijabetičare. A vole je i sirovojelci i sportaši. Pomaže mršavljenju, brzo zasiti a daje dugotrajnu energiju. Bogata je vlaknima pa pogoduje redovnoj probavi i čišćenju organizma. Pomoći će osobama s manjkom željeza te onima koji se bore s kolesterolom. Obiluje elementima kalija, natrija, kalcija, fosfora i magnezija.

Lukuma je lako probavljiva, a olakšava fizičke napore. Lako se upotrebljava u pripremi raznih slastica, a može biti i dodatak jutarnjim smoothijima i muslijima. Ili napravite lukuma latte sa biljnim mlijekom.

Ali ovdje smo zbog sladoleda. Najboljeg karamel sladoleda ikad. Priprema je laka, skupite sastojke i krenite u slatku avanturu.

Koraci

1
Done

Sve sastojke ubacite u snažan blender i blendajte dok ne dobijete jednoliku kremastu smjesu.

2
Done

Smjesu prebacite u kalup te smjestite u zamrzivač na najmanje 6 sati ili tokom noći.

3
Done

Pospite chia sjmenkama, servirajte sa čokoladnim preljevom, jagodama ili malinama.

previous
Citrusni preljev za salatu
next
Integralna pizza sa povrćem