Kašasti sok od lubenice

Kašasti sok od lubenice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sastojci

300 g svježe lubenice
200 g smrznutih jagoda
10 mladih vrhova jele
sok 1/2 limuna
+ po želji dodaci za ukras
Cuisine:
  • 3 minute
  • Serves 2
  • Easy

  Sastojci

  Kratki opis

  Osvježavajući niskokalorični koktel od lubenice i jagode, sa dodatkom mladih izdanaka jele koje možete ubrati na planinarenju. Jer šetnja u prirodi nas opušta i obnavlja, a mladi vrhovi jele su puni vitamina C.

  Mladi izdanci bora i jele se beru u proljeće. Često se koriste za pripremu ljekovitog meda ili sirupa i eteričnog ulja. Pripravci pomažu kod problema sa disajnim putevima i upala grla te općenito za jačanje imuniteta. Opuštaju, detoksiraju i ublažavaju bolove. Pomažu protiv infekcija jer ubijaju bakterije. Eterično ulje iglica crnogoričnog drveća možete koristiti u aromaterapiji za opuštanje i regeneraciju tijela, dok će istovremeno razbistriti um. Ako ga dodate sredstvu za čišćenje dobit ćete bolji dezinficijens, koji će i omirisati dom.

  To su koristi iglica prerađenih u sirup ili ulje. Izdanci su još blagotvorniji konzumirani neprerađeni i tek ubrani. Pogotovo poslije mirne šetnje u šumi i povezivanja sa prirodnom. E, to je jedna zaokružena terapija.

  Mladi vrhovi imaju divan svjež okus, jedite ih same. Ako ih imate potrebu prikriti, ne osjete se u ovom smoothiju sa jagodama i lubenicom. Osim toga, lubenica čisti i hidrira tijelo. Ako ju izblendate sa crnim sjemenkama može pomoći u opuštanju i snižavanju krvnog pritiska.

  Koraci

  1
  Done

  Pripremite sastojke i ubacite ih u blender. Blendajte 40-tak sekundi.

  Ako volite slađe, stavite nekoliko hurmi. Ako volite gušće, dodajte jednu smrznutu bananu.

  previous
  Sladoled od jagoda
  next
  Velvet