Kokada
slatkiš od kokosa

Kokada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sastojci

cca. 90 g bademovog mesa ako bademovo mlijeko radite od 100 g badema, ostat će vam poslije cijeđenja oko 90 g bademova mesa
40 g ribanog suhog kokosa više za uvaljati kuglice u kokos mrvice
50 g meda više ako volite slađe
60 ml kokosovog ulja istopljenog
sjemenke ½ mahune vanilije ili ⅛ kašikice vanilije u prahu
prstohvat sitne himalajske soli
Cuisine:
  • 10 minuta
  • Easy

  Sastojci

  Kratki opis

  Upravo ste napravili bademovo mlijeko i ne znate šta biste sa smjesom koju ste dobili poslije cijeđenja? Dobro ocijedite meso badema i nemojte bacati pulpu jer je možete iskoristiti na mnoge uzbudljive i ukusne načine. Zato smo u receptima napravili kategoriju samo za pripravke od pulpe orašida. Osim toga, pulpa ima manje masnoće a bogata je vlaknima koji su dobri za probavu.

  Cocada je tradicionalni slatkiš od kokosa popularan u zemljama Latinske Amerike. Pravi se od jaja i kokosovog brašna, ali za vas je nešto drugačija verzija ovdje.

  Koraci

  1
  Done

  U zdjelu ubacite sve sastojke i miješajte snažno čistim rukama kao da mijesite tijesto.

  2
  Done

  Oblikujte smjesu u kuglice. Dobit ćete ih 10 ili do 15 komada, ovisno o veličini. Nemojte se puno truditi prilikom oblikovanja, što duže radite to postane teže spojiti smjesu. Suha je i teško se spaja pa kuglice ne mogu biti savršeno okrugle.

  Može se dodati kakao prah za čokoladni okus ili prah açai, aronije ili goji bobica za ružičate kuglice. Međutim, stavite malo dodatka u prahu jer čini da smjesa bude više suha.

  3
  Done

  Smjestite ih u frižider da očvrsnu.

  previous
  Kaki puding
  next
  Mlijeko od lješnjaka