Čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sastojci

400 ml punomasnog kokosovog mlijeka 1 konzerva kokosovog mlijeka sa 70% kokosove masti
20 grama kakaa u prahu 3 vrhom pune supene kašike
70 ml javorovog sirupa stavite manje, oko 50 ml ako servirate sa hurmelom
50 ml vode može i bez ako mlijeko ima manje od 70% kokosove mase
poslije blendanja
1 kašika psilijum ljuspica
Cuisine:
  • 5 minuta
  • Serves 4
  • Easy

  Sastojci

  • poslije blendanja

  Kratki opis

  Pjenasti, prožračni puding koji jednostavno morate probati da biste vjerovali… Recept je bez jaja, maslaca ili vrhnja. I ne zahtijeva da čekate cijelu noć da se stvrdne, pa je dobar za iznenadne goste. Iskradete se na pet minuta da ga pripremite, spremite u frižider da se rashladi dok na red dođe posluživanje deserta.

  Glavni sastojci nisu kvarljivi tako da ih u rezervi uvijek možete imati u špajzu, da se nađe kad zatreba. Servirajte sa biljnim šlagom, kuglom sladoleda ili pastom od hurmi .

  Koraci

  1
  Done

  U blenderu izmiksajte kokosovo mlijeko, kakao i javorov sirup sa malo vode. Dodajte i prstohvat himalajske soli da poboljšate okus kakaa. Blendajte kratko i na srednjoj brzi, toliko da se izmiješaju sastojci, jer na velikoj brzini i dugim blendanjem dolazi do razdvajanja masti i vode.

  2
  Done

  Potom dodajte kašiku psilijum ljuspica i još jednom kratko smjesu izmiksajte, samo 5 sekundi.

  3
  Done

  Sada morate djelovati brzo jer će se smjesa u kratkom roku zgusnuti. Zaista hoće, iako vam se sada čini jako rijetka. Prebacite u četiri male staklene čaše u kojim želite i servirati mousse.
  Pomiješajte po kašikicu borovnica u čašici ili nekoliko ploški banane. Smjestite mousse u frižider na 30 minuta da se stisne.

  4
  Done

  Možete po vrhu posuti suho voće ili orašide, ukrasiti izrendanom čokoladom ili preljevom od malina. Ako servirate sa pastom od hurmi, stavite manje javorovog sirupa tokom blendanja.

  previous
  Lepinja sa začinima
  next
  Braun Brownie